Opplevde å ikke bli tatt alvorlig, men fant en egen vei ut

Ikke alle som strever med mat og psykisk helse får hjelp når de ber om det. Ei heller får de nødvendigvis den hjelpen de føler at de mest av alt trenger. Her forteller Lillian hva hun gjorde selv for å få det bedre, og hvordan hun fant en egen vei ut av spiseforstyrrelsen.
Fikk avslag på innleggelse, men fant en egen vei ut av spiseforstyrrelsen


Jeg har ikke opplevd å blitt tatt alvorlig av det offentlige når det kommer til psykisk helse. Da jeg prøvde å legge meg inn, fikk jeg avslag. Jeg var ikke syk nok, ikke tynn nok og så videre. Og så når jeg fikk hjelp, så fikk jeg ny psykolog hele tiden.

Det som hjalp meg og gjorde meg frisk fra spiseforstyrrelser var at jeg for det første begynte å følge med på hva folk rundt meg som ikke slet hva de spiste og hvor mye og når. Jeg visste ikke når jeg var sulten og eller mett lengre.

Det som virkelig hjalp meg på sikt var faktisk å begynne å spise sunt. Det ble mer frukt og grønt og jeg tok supermat-tilskudd som hvetegress og spirulina. Jeg fant boka Medisinsk Klarsynt og fant svar på hvorfor man får blant annet psykiske lidelser og endelig hva jeg kunne gjøre selv.

Jeg er takket være boka ikke lenger deprimert heller. For noen er det alternativt. For meg ble det håp og jeg fikk livet mitt tilbake.

Lange ventelister fratar folk troen


Det som har vært vanskelig er at det er lange ventelister på å få hjelp og man mister troen innen man får hjelp.

Det hjalp heller ikke at jeg fikk bare piller som skulle gjøre meg spyfri og uten negative tanker. Jeg endte opp med å gjøre ting som ikke er bra for meg. 

Potensielt triggende bøker om spiseforstyrrelser


Når det gjelder bøker som har gjort inntrykk så vet jeg ikke helt. Jeg har lest mange bøker om spiseforstyrrelser og psykisk helse, men mye kan være triggende om man sliter. 

Verden oppleves ikke lik for alle


Hvis jeg kunne fått satt opp plakater i hele landet med det jeg mener er det viktigste budskapet om spiseforstyrrelser/psykisk helse, skulle det stått:

Verden er et vakkert sted for noen. For noen er det helvete på jord. 

Har du et slagord for livet, altså noe du tror på eller styrer etter?


Du kan helbredes.


Delt av: Lillian, ca 30 år