Personvernserklæring

Hei! Jeg heter Hilde Johanne og blogger på hildelearnstoplay.com. Dette er hobbyprosjekt og ikke noe jeg tjener penger på, men det betyr ikke at jeg tar lett på personvern, tro meg! Dine data er trygge hos meg, og detaljene om hva slags data jeg har og hvorfor, kan du lese mer om under. Bare send meg en epost om du lurer på noe. Du når meg på hildelearnstoplay@gmail.com

Hvorfor en personvernserklæring?

Uæh, tenker du kanskje? Personvern, liksom. Hva i all verden er det som foregår på hildelearnstoplay.com, siden jeg har en slik “skummel” erklæring liggende? Vel. Dette er ganske enkelt og ganske komplisert, samtidig.

Med dagens nettbaserte samfunn er det stort behov for å sørge for at data vi deler, slik som navn, epostadresser og andre personlige opplysninger, behandles konfidensielt og oppbevares trygt.

Vi som driver nettsider og henter inn personopplysninger (slik som dersom vi ber om navn og epost i forbindelse med utsendelse av nyhetsbrev), må derfor dokumentere hva vi henter inn av data, hva vi gjør med dataene (og hva vi ikke gjør med dem, slik som å dele dem med noen andre privatpersoner) og om dine rettigheter til å få slettet eller tilsendt data om deg selv. 

Den typen data som hentes inn på hildelearnstoplay.com er stort sett bare statistikk om lesernes atferd, slik som hvilke blogginnlegg som er mest lest og hvor lang tid folk bruker på ulike sider. Private opplysninger om deg, slik som fornavn og epostadresse, har jeg kun dersom du har sendt meg den, for at jeg skal kunne sende deg nyhetsoppdateringer fra hildelearnstoplay.com. 

Nå som det er sagt, går vi videre til teknikaliteter og viktigst av alt: Dine rettigheter. 

Okay da går vi i gang:

Hvem er jeg?

Jeg heter Hilde Johanne, er sosiolog og har tidligere jobbet som forsker. Nå jobber jeg innen analyse av høyere utdanning, og litt som frilansskribent. På fritiden min driver jeg denne nettsiden  https://hildelearnstoplay.com.

Hva slags personlige data jeg samler inn, og hvorfor?:

1. Fornavn og e-postadresser 

Dersom du har besøkt hildelearnstoplay.com og har meldt deg på nyhetsbrevet mitt via et av påmeldingsskjemaene på nettiden, så lagres data som du oppgir, altså fornavn og epostadresse. Dette gjøres for at jeg skal kunne sende deg oppdateringer fra Bloggen og Spisforsk.

2. Nyhetsbrev og kommentarer

For deg som melder deg på nyhetsbrevet mitt via et skjema på hildelearnstoplay.com, så lagres den personlige informasjonen du gir meg (altså fornavn og epost-adresse). Denne informasjonen lagres i en brukerprofil som jeg beholder inntil du eventuelt melder deg av nyhetsbrevet mitt.

Alle brukere kan se, endre eller slette den personlige informasjonen de har oppgitt (med unntak av endring av brukernavn). Jeg som er nettsidens administrator kan også se og endre denne informasjonen.

Dersom du legger igjen kommentarer i eventuelle kommentarfelt, lagres data som vises i kommentarfeltet, i tillegg til IP-adressen og nettleser-versjonen som ble brukt. Dette gjøres for å oppdage eventuelle spam-kommentarer.

Om du sender inn en kommentar via kommentarfeltet på nettsidene mine og benytter en såkalt Gravatar (en gravatar er et lite bilde forbundet med kommentaren din, slik som det du ser at jeg har i forbindelse med bloggposter jeg skriver), så kan en anonymisert tekststreng (en “hash”) av epostadressen din formidles til Gravatartjenesten. Dette gjøres automatisk og kun for å se om du benytter en gravatar. Dersom du ikke bruker en gravatar, vil kommentaren din registreres uten gravatar-bilde.

Om du har en gravatar og ønsker å vite mer om gravatartjenestens egen personvernspolicy, kan du lese mer her: https://automattic.com/privacy/.

Dersom du bruker kommentarfeltet og har en gravatar, så vil gravataren bli synlig i forbindelse med kommentaren du postet, men først etter at jeg har godkjent kommentaren for publisering.

Hvem jeg deler dataene dine med og hvorfor

Personlig deler jeg ikke opplysningene dine med noen. Når du gir meg epostadressen din og eventuelt fornavnet ditt, så gir jeg det ikke videre til noen andre privatpersoner.

Imidlertid: Som på de aller fleste av dagens nettsider, samles det inn data fra tredjepartstjenester. Nettsiden hildelearnstoplay.com anvender blant annet Google Analytics. Dette innebærer at data om nettlesere og IP-adresser, samt besøkendes bruk av nettsiden kan analyseres av Google Analytics. Årsaken til at dette gjøres er for å bedre brukervennligheten på nettsiden, slik som å produsere bedre innhold, formidle innholdet på relevante tidspunkter og også sende ut nyhetsbrevet på de best mulige tidspunktene i løpet av måneden.

Jeg bruker MailChimp for å sende ut oppdateringer fra nettsiden. Når du sender meg fornavnet ditt og epostadressen din, lagres dette i en epostliste i MailChimp.

Jeg bruker dessuten Akismet på hildelearnstoplay.com, for å forhindre spam. Kommentarer som blir gitt gjennom denne tjenesten lagres ikke med mindre de ble merket som falske positive, i hvilket tilfelle de lagres lenge nok til å kunne bruke dataene for å forbedre tjenesten og forhindre falske positive. Klikk her for å få mer informasjon om Akismet sin tjeneste.

Hvor lenge jeg beholder dataene dine

Hvis du legger igjen en kommentar vil kommentaren og tilhørende metadata beholdes så lenge bloggposten består (det vil si inntil den slettes). Dette gjøres for at administrator (altså jeg som driver nettsiden) skal kunne gjenkjenne og godta eventuelle oppfølgende kommentarer automatisk.

Dersom du har meldt deg på nyhetsbrevet og dermed mottar oppdateringer fra Bloggen og Spisforsk, lagres dine data fra påmeldingen (fornavn og epostadresse) i en epostliste hos MailChimp inntil du melder deg av nyhetsbrevet.

Hvilke rettigheter du har over dataene dine

Hvis du er meldt på nyhetsbrevet mitt eller har lagt igjen kommentarer på hildelearnstoplay.com, kan du sende en forespørsel til meg på epost om å å få tilgang til en eksporterbar fil med de personlige data som jeg måtte ha på deg, inkludert de du selv har formidlet til meg. Du kan imidlertid når som helst be om at jeg sletter alle personlige data som jeg har på deg, inkludert kommentarer du har lagt ut.

Dette gjelder imidlertid ikke data som jeg er pålagt å beholde for en viss periode av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

For å kontake meg om dette, kan du sende en epost til hildelearnstoplay@gmail.com

Informasjonskapsler

På hildelearnstoplay.com brukes informasjonskapsler (infokapsler, på engelsk kjent som «cookies»). En infokapsel er et lite stykke data som lagres på harddisken til den som besøker en nettside, slik som når du besøker hildelearnstoplay.com. Dette gjøres for at jeg kan forbedre din tilgang til nettsiden, og hjelper meg med å identifisere returnerende besøkere på nettsiden.

Informasjonskapsler kan også gjøre det mulig å spore og etterfølge brukerne av nettsiden sine interesser (slik dette kan vise seg av hvilke artikler og blogginnlegg som leses mest, etc). Dette gjøres for at jeg i fremtiden kan forbedre brukeropplevelsen på nettsiden.

  • Jeg samler ikke inn personlig informasjon om deg dersom det ikke er nødvendig. Det eneste jeg samler inn er fornavnet ditt og epostadressen din, – men kun om du melder meg på nyhetsbrevet mitt.
  • Jeg deler ikke din personlige informasjon med noen, med unntak av det jeg er påkrevd å dele i tråd med lover og direktiver. Sistnevnte vil i så fall være myndigheter, altså ingen privatpersoner. Jeg tar personvernet ditt alvorlig og ville aldri funnet på å dele dine personlige opplysninger med noen, det kan du være helt trygg på.
  • Jeg lagrer ikke din personlige informasjon med mindre det er nødvendig for nettsidens funksjoner (slik som i de tilfeller du benytter deg av kommentarfeltet på hildelearnstoplay.com)

Bruk av infokapsler er ikke på noen måter koplet til personlig identifiserbar informasjon om deg. Det er kun snakk om gjennomsnittstall over hvordan du og andre som besøker nettsiden min, bruker de ulike sidene. Igjen har dette kun med at jeg skal kunne bedre innholdet på nettsiden og bedre brukeropplevelsen. Personlig informasjon er som nevnt kun innhentet der du frivillig gir meg tilgang på det, ved å melde deg på nyhetsbrevet mitt eller kommenterer via kommentarfeltet på nettsidene mine (men å kommentere via kommentarfeltet kan du selvsagt gjøre helt anonymt også, dersom du verken bruker gravatar eller på andre måter legger ut personidentifiserende informasjon i kommentarfeltet).

Følgende er en liste av mulige infokapsler og data som samles inn når du bruker hildelearnstoplay.com. Vennligst refererer til hver av tjenestens egen personvernspolicy, for å få mer informasjon om nøyaktig hvilke typer data som samles inn:

  • Google Analytics: _ga og  _gid infokapsler beholdes i opptil 12 måneder.
  • MailChimp: fornavn og epostadresse beholdes inntil du melder deg ut av Tilfriskningskollektivet

Hvis du ønsker å skru av infokapsler, kan du gjøre det i nettleseren du bruker. Mer informasjon om behandling av informasjonskapsler i ulike nettlesere kan du finne på nettlesernes respektive nettsider:

Kontakt

Hvis du ønsker mer informasjon, eller har spørsmål om personvernserklæringen min, kan du kontakte meg på hildelearnstoplay@gmail.com

Scroll to Top